توجه: نمای خشک

آجرهای نسوز نما باعث ایجاد ایمنی بیشتر ساختمان در زمان آتش­سوزیمیشوند و وزن سبک­تری نیز دارند، به همین دلیل در نماهای آجری جایگاه ویژه­ای دارند. اصولی ترین حالت استفاده از مش های فایبرگلاس با چشمه های کوچک ( ۴ میل در ۴ میل ) به وزن مخصوص حدود ۷۵ تا ۱۱۰ گرم با عرض ۶۰ یا ۱۲۰ سانت ( برای کم کردن پرت ) و چسب های پلی یورتان مخصوص تک جزیی با دو جزیی می باشد . سبکی قطعات که صرفا جهت کم کردن وزن نماها طراحی شده اند، مزیت مهمی در نصب سیستم به حساب می آید. در روش خشک برای نصب سرامیک نمای ساختمان, اجرای نمای خشک در ایران ملات وجود ندارد و از پیچ و قلاب برای نصب سرامیک استفاده می شود. در روش خشک برای اجرای نمای سرامیکی نیازی به ملات وجود نداشته و به جای آن از قلاب و پیچ استفاده می کنند. آجر هم­چنان محبوبیت خود را در ساخت نماها حفظ کرده و بسیاری از مهندسان آن را نشان­گر معماری سنتی می­دانند و سعی میکنند که آن را حفظ کنند. برای اجرای نمای شیشه ای مستلزم چارچوبی برای نگهداری از نما می باشد که صفحه های شیشه ای را در بر بگیرد. این عمل به این علت صورت می گیرد که اگر در اثر حادثه یا هر عاملی قسمتی از سرامیکهای نما ضربه خرده و شکسته شد این قطعات دچار ریزش نشده و از رسیدن آسیب های احتمالی مالی و جانی جلوگیری به عمل آید .

طرح نمای خشک

در دوران اتابکان فارس که پاسارگاد و تخت جمشید ارزشی دوباره یافت و حتی پارس و ایران هم «ملک سلیمان» خوانده شد، با استفاده از ستونها و سنگهای کاخها، مسجد جامعی پیرامون آرامگاه ساخته و محرابی نیز بر دیواره جنوبی اتاق آرامگاه حجاری شد. نزدیک به صد سال پیش باور بر این بود که این بنا آرامگاه مادر سلیمان باشد و در دورهٔ اتابکان در زمان آل بویه با استفاده از ستونهای برجای مانده از کاخهای باستانی مسجدی با نام «مسجد اتابکی» در گرد آن ساخته و یک محراب کوچک در خزانهٔ آرامگاه کندهکاری شد. نمای ساختمانهای تجاری و اداری، به دلیل اینکه نشاندهندهی یک کاربری خاص هستند، اهمیت زیادی نیز دارند و نمیتوان سرسری از طراحی آن گذشت. نمای شیشهای همیشه جذابیت زیادی دارد و مخاطب زیادی را به خود جذب میکند. یکی از آجرهایی که با پیشرفت تکنولوژی ساخته شده و امروزه جای آجرهای سنتی را پر کرده است؛ آجرهای نسوز نما هستند. نمای اتیکس جزو نماهایی است که نقش بسزایی در عایق بندی ساختمان دارد. نمای فلزی از نماهای مدرن و جدیدی است که با توجه به نوع ساخت و فرآیند تولید و شکل ظاهری و نوع برش خوردن، در انواع مختلفی تولید و اجرا میشود. این نماها به دلیل اینکه ظاهر مدرن و جذابی دارند، برای ساختمانهایی با کاربری خاص، بسیار مناسب هستند. C᠎ontent has been created ᠎by behsaznama  C on​tent Gener ator DE᠎MO !

دوم اینکه اوایل کار به دلیل زیاد براق بودن حس خوبی به بیننده منتقل نمی کند. در ضمن گرد و خاک زیادی هم به پرده های پانچ وارد نمی شود چرا که چین های زیادی دارند. فاکتور های بسیار زیادی را در طراحی و انتخاب یک نمای اصولی باید در نظر داشت، ازجمله شکیل بودن نما، مصالح مورد نیاز برای اجرای نما چه خشک و چه ملاتی، هزینه های پروژه مد نظر، دوام و پایداری نمای اجرا شده، نحوه و زمان اجرای نما. در گذشته استفاده از شیشه در نمای ساختمان، خیلی ایمن نبود ولی امروزه سیستمهای زیادی به وجود آمده که استفاده از این متریال را به سادگی آب خوردن کرده است. حالا سوال مهم این است که چه مصالح و متریالی برای این نماها مناسب است؟ از آن جا که در زمینه اجرای نمای مدرن و اجرای نمای خشک رتبه بندی خاصی از سوی مراجع ذیربط برای شرکت های فعال مجری نمای خشک در این حوزه وجود ندارد دشواری های انتخاب شرکت مجری نمای خشک را برای کارفرمایان و سازندگان دوچندان می کند. پس از اصلاح و تکمیل نقشه ها، برآورد عملیات ساختمانی در هر یک از آن ها صورت گرفته و در نهایت با جمله بندی نتایج حاصل جدولی به دست آمده که مصرف انواع مصالح ساختمانی را به ازای هر متر مربع زیربنای کل در هر کدام از شیوه های ساختمانی نشان می دهد.

و در صورتیکه سازه ساختمان بتنی باشد، برای اتصال زیر سازی فلزی به ساختمان ،صفحات فلزی ( پلیت ) را به درون تیر های بتنی بولت می کنند و سپس دستک ها رو به این پلیت ها جوش می دهند. شما می توانید هر رنگی را که مایل هستید را برای نمای ساختمان خود انتخاب کنید. همانطور که گفتیم از نمای اتیکس برای نماهای جانبی ساختمان و قسمتهای مجاور با همسایه استفاده میشود. در اکثر ساختمانها به خصوص در نمای جانبی و مجاور با همسایه از این نما استفاده میشود. نماهای آجری در گذشته بیشتر مورد استفاده قرار می­گرفتند و تقریبا اکثر بناها با استفاده از آجرها ساخته و نماسازی میشدند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، آجرها در انواع گوناگون، با رنگ و اندازه­های متفاوتی ساخته میشود و در نماهای داخلی ساختمان هم از آن استفاده میشود. از انواع نمای فلزی ساختمان میتوان به نمای استرچ متال، نمای پانچ متال، نمای مش توری، نمای کامپوزیت آلومینیومی و نمای ورق فلزی اشاره کرد. سادگی این پرده های پانچ باعث شده است که در همه جا به کار بیایند و محبوبیت فراوانی پیدا کنند. به دلیل اهمیت بسیار زیاد زیر ساخت و میزان استحکام آن، سیستم های مختلفی برای نصب نمای خشک سرامیک ارائه شده است. ​Th is article has been created by behsaznama C​on te nt​ Gen erator  Dem oversi on!

دیدگاهتان را بنویسید